• Ιστορία Σκόπελος
  • Σκόπελος Σεντούκια

Ιστορία Σκοπέλου


Το αρχαίο όνομα της Σκοπέλου, Πεπάρηθος, με κατάληξη «θος», παραπέμπει στην προελληνική εποχή και είναι συνεπώς πιθανό να πρωτοκατοικήθηκε από Κάρες της Μ. Ασίας και να ακολούθησαν οι Μινωίτες. Σύμφωνα με ευρήματα που εντοπίστηκαν μεταγενέστερα, διαπιστώνονται οι αλληλεπιδράσεις με τα Κυκλαδίτικα νησιά, με το Βόρειο Αιγαίο και τη Μικρά Ασία αλλά και με το κέντρο του Μυκηναϊκού πολιτισμού, την Αργολίδα.

Στην πάροδο των αιώνων στο νησί της Σκοπέλου εγκαταστάθηκαν Μακεδόνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Ενετοί και Οθωμανοί.Μετά τη σφαγή των Τούρκων, το 1538 έμεινε ακατοίκητο, ενώ όταν αποικίστηκε ξανά, γνώρισε πάλι πολλές επιδρομές πειρατών. Ακόμη, κατά την προεπαναστατική περίοδο στην Ελλάδα, αποτέλεσε το λημέρι των αγωνιστών Νικοτσάρα και Γιάννη Σταθά. Το 1940 δοκιμάστηκε από μια τρομερή επιδημία φυλλοξήρας, η οποία κατέστρεψε για πάντα τα περίφημα αμπέλια της. Κατά τη διάρκεια της Ιταλογερμανικής κατοχής, έγινε καταφύγιο για το Συμμαχικό Εκστρατευτικό Σώμα, ενώ το 1965 ένας μεγάλος σεισμός προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αρκετά ιστορικά κτίρια και στην οικονομία του νησιού.

Στάφυλος Σκόπελος
Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::