• Σκοπελίτικα δαμάσκηνα
  • Σκοπελίτικα δαμάσκηνα

Δαμάσκηνα Σκοπέλου


Η Σκόπελος εκτός των άλλων είναι υπερήφανη για τα δαμάσκηνά της ή «κορόμηλα» όπως τα λένε οι ντόπιοι. Υπάρχουν σε πληθώρα στο νησί και χωρίζονται σε δυο είδη. Από τη μια τα γλυκά, μαύρα με βελουδένια, πυκνή γεύση και μαστιχωτή υφή και από την άλλη εκείνα με ελαφρώς ξινή γεύση με χαρακτηριστική αψάδα. Σημειώνεται μεγάλο ενδιαφέρον για τη παραγωγή των τοπικών αυτών φρούτων από τους ειδικούς και αυτό γιατί είναι τα μοναδικά δαμάσκηνα των Σποράδων και γιατί διακρίνονται για τη θρεπτική τους αξία και την αντικαρκινική τους ιδιότητα. Επίσης, τα δαμάσκηνα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε εντερικές διαταραχές, στο νευρικό σύστημα, στις καρδιακές νόσους αλλά και στις αλλεργίες.

Τα δαμάσκηνα Σκοπέλου μπορεί να τα βρει κανείς φρέσκα σε αποξηραμένη μορφή μετά από βιολογική επεξεργασία. Ακόμα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού του κουταλιού «αυγάτο», για μαρμελάδες καθώς και σε διάφορα φαγητά για να νοστιμίσουν και να τους χαρίσουν την πλούσια γεύση τους.

Σκοπελίτικα δαμάσκηνα Σκοπελίτικα δαμάσκηνα
Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::