• κρασί Σκοπέλου
  • Σκόπελος Κρασί

Κρασί Σκοπέλου


Η αμπελουργία αποτελεί παράδοση 4.000 χρόνων στο νησί. Ο πρώτος κάτοικος του νησιού Στάφυλος του οποίου πατέρας θεωρείται ο Διόνυσος, θεός των αμπελιών και του κρασιού, σύμφωνα με τη μυθολογία, επιβεβαιώνει την μακρόχρονη πορεία της αμπελουργίας στον τόπο αυτό. Το Σκοπελίτικο κρασί ήταν πολύ φημισμένο από την αρχαιότητα. Μάλισταο ΚαισάριοςΔαπόντες, σημαντικός Έλληνας στιχουργός με καταγωγή από τη Σκόπελο, το αναφέρει μεταξύ των πιο σημαντικών πραγμάτων του κόσμου.

Η επιδημία φυλλοξήρας που ξέσπασε πριν εβδομήντα χρόνια περίπου στο νησί, κατέστρεψε τα περίφημα αμπέλια, εξαλείφοντας την παραγωγή για αρκετά χρόνια. Αργότερα όμως η προσπάθεια και το μεράκι που έδειξαν ντόπιοι καλλιεργητές επέφεραν καρπούς και ο περίφημος Πεπαρήθιος οίνος ήρθε και πάλι στο προσκήνιο.

Το κρασί που παράγεται, μέχρι στιγμής, διατίθεται για οικιακή χρήση καθώς και σε συγκεκριμένες ταβέρνες του νησιού, ευφραίνοντας τον ουρανίσκο των κατοίκων αλλά και εκείνων που επισκέπτονται τη Σκόπελο. Ο Πεπαρήθιος οίνος παράγεται από μαύρα σταφύλια με χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα. Επίσης υπάρχει και ο λευκός οίνος από ποικιλίες όπως Σαββατιανό, ροδίτης και το ασύρτικο σταφύλι λευκού χρώματος.

κρασί Σκοπέλου Σκόπελος Κρασί
Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::