• Διόνυσος Σκόπελος

Μυθολογία Σκοπέλου


Ο μύθος λέει ότι ο γιός του βασιλιά Αιγέα, ο Θησέας, μαζί με επτά νέα αγόρια και επτά νέα κορίτσια στάλθηκε στον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, προκειμένου να θυσιαστεί στο Μινώταυρο. Ο Μινώταυρος ήταν ένα τέρας με σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου, που ζούσε μέσα σε ένα λαβύρινθο στο παλάτι της Κνωσού. Όταν ο Θησέας έφτασε στην Κνωσό γνώρισε την Αριάδνη, την κόρη του Μίνωα. Η Αριάδνη τον ερωτεύτηκε και για να τον βοηθήσει να σωθεί του έδωσε ένα κουβάρι μαλλί, ώστε όταν σκοτώσει τον Μινώταυρο να καταφέρει να βρει την έξοδο. Έτσι και έγινε, ο Θησέας σκότωσε τον Μινώταυρο με το σπαθί του, βγήκε από τον Λαβύρινθο αλλά πριν αποχωρήσει από την Κρήτη, απήγαγε την Αριάδνη. Ο Θησέας όμως εγκατέλειψε την Αριάδνη στη Νάξο, οπού εκεί την βρήκε ο θεός Διόνυσος και την ερωτεύτηκε. Οι δυο τους εγκαταστάθηκαν στη Λήμνο και απέκτησαν τέσσερις γιούς, τον Θόαντα, τον Ινοπίονα, τον Στάφυλο και τον Πεπάρηθο.

Ο Στάφυλος, γιός του θεού Διόνυσου και της Αριάδνης, ήταν ο πρώτος οικιστής της Σκοπέλου. Ο Στάφυλος ακόμα, θεωρείται ο πρώτος βασιλιάς κατά την εποχή της κρητομινωικής ακμής, ο οποίος και έδωσε στο νησί το όνομα Πεπάρηθος. Το αρχαίο όνομα του νησιού προέρχεται από τον όνομα του αδερφού του Στάφυλου, τον Πεπάρηθο.

Μυθολογία Σκόπελος
Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::