Πεζοπορία και Ποδηλασία στη Σκόπελο


Το ανάγλυφο του νησιού συνθέτει περισσότερα από δέκα βουνά, οκτώ από τα οποία ξεπερνούν τα 300 μέτρα ύψος από τη στάθμη της θάλασσας, προσελκύοντας τους λάτρεις του βουνού. Το υψηλότερο βουνό είναι η Δέλφη με ύψος 681 μέτρα, από την κορυφή της οποίας φαίνεται ολόκληρο το νησί προσφέροντας καταπληκτική θέα. Το Παλούκι είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό του νησιού (546 μ.) πάνω από τη χώρα της Σκοπέλου με δεκάδες μοναστήρια κτισμένα στις απόκρημνες πλαγιές του. Έτσι μπορεί να συνδυάσει κανείς ανάβαση και πεζοπορία στη φύση με επίσκεψη σε πανέμορφες μικρές εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία.

Για εκείνους που επιζητούν πιο χαλαρές διαδρομές για πεζοπορία ή ποδηλασία υπάρχει ένα δίκτυο πετρόχτιστων καλντεριμιών και μονοπατιών. Το δίκτυο επεκτείνεται σε ολόκληρη τη Σκόπελο συνδέοντας τη δυτική τοποθεσία Μαυραγάνι με το ανατολικό εξωκλήσι της Αγίας Άννας, ανοίγοντας διάπλατα στους διαβάτες τα δάση του νησιού.

Αν σας αρέσει το περπάτημα στη φύση τότε να αναζητήσετε τη Heather, η οποία οργανώνει και συνοδεύει εκδρομές στα παλιά μονοπάτια στο βουνό. Κατά καιρούς οργανώνει καθαρισμούς παλιών μονοπατιών με εθελοντές από όλο τον κόσμο. Με χαρά θα δεχόταν και τη δική σας βοήθεια αν θέλετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία.

Στη χώρα του νησιού βρίσκεται το skopelos cycling όπου μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο και να πάρετε χρήσιμες οδηγίες για καταπληκτικές ποδηλατικές διαδρομές στη φύση της Σκοπέλου.

Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::