• Γλώσσα Σκόπελος

Το χωριό Γλώσσα στη Σκόπελο


Βορειοδυτικά του νησιού βρίσκεται το πιο εντυπωσιακό χωριό της Σκοπέλου, η Γλώσσα καθώς και οι οικισμοί της, Λουτράκι και Μαχαλάς. Η Γλώσσα διαθέτει μια απαράμιλλη ομορφιά με Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και ασύγκριτη θέα. Δίκαια έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως το «μπαλκόνι του Αιγαίου». Τα σπίτια περιβάλλουν το βουνό και κατεβαίνουν προς τα κάτω, ατενίζοντας από τη Σκιάθο μέχρι την Εύβοια.

Το επίνειο της Γλώσσας, το Λουτράκι, αποτελεί το δεύτερο λιμάνι του νησιού αλλά το πρώτο που συναντά ο επισκέπτης με το καράβι. Σε ένα λοφίσκο πάνω από τη Λουτράκι βρίσκεται ο αρχαίος οικισμός της Σελινούντας (μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού), ενώ νοτιοανατολικά στην περιοχή Κατακαλού, κατά μήκος της ακτής εμφανίζονται τα ρωμαϊκά λουτρά. Ανάμεσα στα πλακόστρωτα δρομάκια δεσπόζει μια βυζαντινή εκκλησία με τον επιβλητικό της τρούλο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Τέλος το Λουτράκι φημίζεται για τις εξαίσιες ταβέρνες του, που σερβίρουν πάντα φρέσκα ψάρια.

Γλώσσα Σκόπελος Λουτράκι Σκόπελος
Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::