• Ροφός Στιφάδο

Ροφός Στιφάδο


Υλικά

2 κιλά ροφό
10 ξινά δαμάσκηνα
5 - 6 μαύρα δαμάσκηνα
2 κιλά λευκά κρεμμύδια για στιφάδο
1 ντομάτα
5 - 6 φύλλα δάφνης
3 - 4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλάτι
½ κουταλιά πιπέρι
½ κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα (χρησιμοποιούμε λευκά γιατί τα κόκκινα μαυρίζουν). Προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι, ½ κουταλιά πιπέρι, ½ κουταλιά ρίγανη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε πολύ αλάτι για να βγάλει το κρεμμύδι τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε τα ξινά δαμάσκηνα Σκοπέλου. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για τρία τέταρτα της ώρας σε σιγανή φωτιά.

Όταν ετοιμαστεί το μείγμα με τα κρεμμύδια προχωράμε στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή στο ψήσιμο. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε με την τρυπητή κουτάλα δυο μεγάλες κουτάλες κρεμμύδια. Τα απλώνουμε και φτιάχνουμε έναν ωραίο πάτο για να ακουμπήσουμε πάνω το ψάρι. Βάζουμε πάνω τον ροφό και έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κρεμμύδια μέσα στο ταψί. Τα ρίχνουμε σταδιακά με μια κουτάλα, για να μην χυθεί στο ταψί και το υγρό τους. Έπειτα ξεχωριστά προσθέτουμε στο ταψί 2 - 3 κουταλιές από το ζουμάκι τους. Δεν χρειαζόμαστε πολύ, γιατί με το ψήσιμο τα κρεμμύδια θα βγάλουν και άλλο ζουμί. Προσθέτουμε τα μαύρα δαμάσκηνα και τα φύλλα δάφνης.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα στους 180° C.

Της Μαρίας Κοσμά, Γλυστέρι Σκοπέλου

Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::