Κλίμα και Γεωγραφία Σκοπέλου


Η Σκόπελος βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων ανάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο. Έχει έκταση περίπου 96 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 67 χιλιόμετρα περίμετρο. Ο πληθυσμός της δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες συνολικά και οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η ναυτιλία, η ναυπηγική τέχνη, οι τουριστικές επιχειρήσεις, η επεξεργασία του ξύλου καθώς και η κεραμική.

Είναι ένα καταπράσινο νησί με πεύκα, πυκνά δάση και πολυάριθμες γαλαζοπράσινες παραλίες. Ανακηρύχθηκε επίσημα ως "πράσινο και γαλάζιο νησί" από το Διεθνή Οργανισμό Βιοπολιτικής και χαρακτηρίζεται ως το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου.

Το κλίμα της Σκοπέλου είναι ήπιο μεσογειακό με ξηρά καλοκαίρια και βροχερούς χειμώνες. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 17°C, ενώ η μέση ετήσια τιμή των βροχοπτώσεων είναι 515 χιλιοστά.

Ξενοδοχεία ΣκοπέλουΞενοδοχεία Σκοπέλου Μουσεία ΣκοπέλουΜουσεία Χωριά ΣκοπέλουΧωριά Χώρα ΣκοπέλουΧώρα Παραλίες ΣκοπέλουΠαραλίες Εκκλησίες & Μοναστήρια ΣκοπέλουΕκκλησίες & Μοναστήρια Μνημεία ΣκοπέλουΜνημεία Αξιοθέατα ΣκοπέλουΑξιοθέατα Mamma MiaMamma Mia Καταδύσεις ΣκόπελοςΚαταδύσεις

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Ξενοδοχεία

Επιλογή Γλώσσας

Ελληνικά English

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Code

Γίνετε μέλος

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα!

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία

Σκόπελος 370 03, Ν.Μαγνησίας, Ελλάδα

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά δελτία
Code

[*] απαιτούμενα πεδία. Πληκτρολογήστε των κωδικό (κλικ για ανανέωση)

Copyright © 2015-2024, Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ::: web design: My Internet :::